12/04/2018

35e Festival Migrations des Cultures Spécialité de l'Albanie et du Kosovo


Stand albanais au  Citoyenneté, 2-3-4 mars à Luxexpo The Box
au 35e Festival Migrations des Cultures et de la
Spécialité de l'Albanie et du Kosovo, spécialités savoureuses, faites maison


28/09/2017

N J O F T I M *EAGLE* Shkolla Shqipe. Ecole albanaise Luxembourg
N J O F T I M
*EAGLE* Shkolla Shqipe. Ecole albanaise Luxembourg

Përshëndetje të dashur prindër dhe fëmijë!
Prindërit që kanë dëshirë të regjistrojnë  fëmijët në kursin e gjuhës plotësuese shqipe, që zhvillohet çdo të shtunë në Forum Campus Geesseknäppchen, 40 Boulevard Pierre Dupong, 1430 Luxembourg Merl
telefonojë. +352 621 761 715 kemi akoma vende për më shumë fëmijë
Mësimi  plotësues i gjuhës shqipe do të zhvillohet si zakonisht çdo të shtune 09.00-12.00, në klasat e katit të parë do   prej datës 30 shtator 2017 në Forum Campus Geesseknäppchen pran kompleksit Athenée në Merl ( ndërtesa e rrumbullakët  me xhama)
Kursi fillon më 8 tetor, dhe do te këtë në program 2 orë mësim i gjuhës dhe kulturës dhe një orë folklor
Kursi i gjuhës shqipe këtë vit do t’ju ofroj fëmijëve  në tre klasa dhe nivele:
1. Njohjen e Alfabetit, mësimin e  gjuhës amtare dhe kulturës shqiptare dhe pak njohuri kombëtare, vjersha , këngë, historia e shqiptarëve , gjeografi e trashëgimi kulturore.. etj.
2. Ri-forcim të shqiptimit , lexime e diktime, njohuri të përgjithshme nga libri 1 " Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare"
Nëpërmjet mësimit  të shqipes fëmijët fillojnë të bisedojnë mes tyre në shqip dhe të bëhen protagonistë në takimet dhe festat e organizuara nga stafi në bashkëpunim me prindërit.

Kësaj here në një nga shkollat publike të ofruara
Ministria e arsimit  e shtetit të  Luksemburgut ofron sallat e shkollës publike kurse librat janë falas nga shteti Shqiptar dhe ai Kosovar
Mësuesit janë gati dhe ju presin!
Mësim të mbarë
Ju mirëpresim
Ju mundë të vini me makinë 380 vend-parkime palas ne katin e nëndheshëm Forum Geesseknäppchen

me tren zbrisni ne Gare centrale dhe merrni autobusat 1 dhe shkoni ne drejtim te arrêt Parking Bouillon dhe autobusat e linjave 7, 12, 15 arrêt Parking Bouillonose 17 ¨që ndalon tek Cosercatoire
Par voiture -  380 places gratuites de parking couvert au sous-sol Forum Geesseknäppchen
par train - descendre à la gare centrale et prendre le bus ligne 1 - arrêt Parking Bouillon
par bus de la ville - lignes 7, 12, 15 - arrêt Parking Bouillon ou 17 - arrêt Conservatoire

MESHË NË GJUHËN SHQIPE


Të dashur bashkatedhetar, ҫdo të diele në kishën e Shën Pjetrit dhe Shën Palit në 5 Quartier de l'Église, L-4443, Belvaux, në orën 17.00 thuhet MESHA NË GJUHËN SHQIPE.
Pjesmarrja e të gjithëve në mesh tregon se ne kemi kulturë, traditë, respektojmë gjuhën tonë. Katolikë, Ortodoks dhe Musluman e lusim dhe e falenderojme Zotin të gjithë bashkë në një strehe të përbashkët në GJUHEN TONË. Kisha - mesha eshtë e hapur për të gjithë, pa dallim feje, krahine dhe ideje.
Besojmë se ne të gjithë që jemi në Luksemburg na ka dashur ZOTI shumë dhe ku ka më bukur ta lusim dhe Falenderojmë Zotin të gjithë bashkë NË GHUHËN TONË TË BUKUR SHQIPE

15/06/2017

Soirée albanaise 30 juin 2017

École albanaise de Luxembourg et Club Sénior Uelzechtdall organisent la soirée albanaise le 30 juin 2017

 


 

Centre culturel de Lorentzweiler

120, route de Luxembourg  L-7374 Lorentzweiler

Centre culturel de Lorentzweiler
120 route de Luxembourg
L-7374 HELMDANGE
Luxembo
Centre culturel de Lorentzweiler
120 route de Luxembourg
L-7374 HELMDANGE
Luxembourg
Centre culturel de Lorentzweiler
120 route de Luxembourg
L-7374 HELMDANGE
Luxembourg

07/01/2017

Shkolla Shqipe në Luksemburg

Shkolla Shqipe në Luksemburg

 

Mesimi i gjuhës shqipe ne Luksemburg organizuar nga
PLATFORMA SHQIP AIGLE ASBL

Njoftojmë komunitetin shqiptar, prindërit , nxënësit dhe gjithë të interesuarit që
Në datën 21 janar hapet shkolla shqipe në  Luksemburg për semestrin e dytë të vitit shkollor 2016-2017 ne adresën
                26, rue de Gasperich
       L-1617    Luxembourg

Bus 2 & 23 Place de Farnmacie à Gasperich
Me këtë rast në orën 9:30 do të mbahet një mbledhje ku do t'ju informojmë për mënyrën e funksionimit te shkollës edhe rrethë  aktivitete e tjera për  komunitetin shqiptar  ne Luksemburg
Edhe  njëherë Grupi Nismëtar kërkon mbështetje dhe u bën thirrje për një bashkëpunim te gjithëve, shoqatave, sipërmarrëseve dhe komunitetit të japin kontributin e tyre dhe të jenë pjesë e kësaj nisme që kjo nisme  të realizoet.
  Gjithashtu të gjejë mekanizma dhe mundësi për integrimin e të gjithë atyre që kanë mundësi dhe ide profesionale për të çuar më tutje te gjitha  projektet që  shërbejnë për  prezantimin, zhvillimin dhe për tu integruar  sa më te shpejte  ne shoqërinë luksemburgeze .

Me Respekt,
Grupi Nismëtar Pltforama SHQIP-AIGLE.

Njoftojm komunitetin shqiptar, prinderit dhe nxënësit, se ka filluar regjistrimi i nxënësve në Shkollen Shqipe në Luksemburg per simestrin e dytë të vitit shkollor 2016-2017.
Të gjithë të interesuarit që dëshirojne ti regjistrojnë fëmijët e tyre, formularet e regjistrimit mund ti gjejnë në Adresën
1, Rue Tony Bourg, L-1278 Luxembourg
Grupi Nismëtar kërkon mbështetje dhe u bënë thirrje për një bashkëpunim te gjithëve, shoqatave, sipërmarrëseve komuniteti të japin kontributin e tyre dhe të jenë pjesë e kësaj nisme që ta realizojmë projektin për shkollën shqipe, si dhe të gjejë mekanizma dhe mundësi për integrimin e të gjithë atyre që kanë mundësi dhe ide profesionale për ta çuar më tutje këtë projekt.
Me Respekt,
Grupi Nismëtar Platforama SHQIP-AIGLE


35e Festival Migrations des Cultures Spécialité de l'Albanie et du Kosovo

Stand albanais au   Citoyenneté, 2-3-4 mars à Luxexpo The Box au 35e Festival Migrations des Cultures et de la Spécialité de l'Al...